november 25

Tags

Tips voor droog haar

 

Er zijn veel oorzaken voor droog haar. Je hoofdhuid kan droog zijn en onvoldoende talg produceren. Dit kan aan je genen liggen. Maar vaak ligt het eerder aan onszelf. 

Hieronder een aantal tips voor droog haar:

· Was droog haar niet elke dag! Door elke wasbeurt zullen de beschermende lipiden uit het haar verwijderd worden. Als belangrijke regel geldt: was je haar weinig en enkel als het nodig is.

· Gebruik enkel producten specifiek voor jouw haartype. De juiste producten bevatten minder uitdrogende moussebestanddelen en hun hogere silicone gehalte zal ervoor zorgen dat het haar makkelijker te kammen is.

· Verwen je haar eens per week met een speciale verzorgende behandeling. Een dergelijke behandeling zal je droge haar heel wat vocht geven en het haaroppervlak vullen met verzorgende oliën.

· Spierkracht: door de hoofdhuid regelmatig te masseren wordt de bloeddoorstroming bevorderd en de talgafscheiding gestimuleerd.

· Was je haar niet met overmatig heet water want hierdoor neem je het natuurlijk evenwicht van het haar weg. Je zorgt er best voor dat de temperatuur van het water lauw tot matig warm is. Spoel ten slotte de langste delen van je haar na met koel water. Hierdoor wordt je haar zacht en glanzend.

· Breng je haar nooit in model met alcoholhoudende producten. Alcohol in haarsprays, fixerende producten op basis van mousse, gels en andere producten zullen je haar ook uitdrogen.

· Behandel je haar met zorg en liefde. Een ruwe behandeling kan je haar overmatig beschadigen.