december 02

Tags

Tips voor donkere kringen onder je ogen

Donkere kringen of wallen? 
Donkere kringen herkennen we allemaal wel, donkere verkleuringen onder het oog waardoor de ogen dieper in de kassen lijken te liggen. Soms zijn die donkere kringen gecombineerd met een ander verschijnsel: wallen. Dit zijn verdikkingen onder de ogen die veroorzaakt worden door een vocht- of vetophoping.

Verzorg de huid ronde je ogen
De eerste stap in het behandelen van donkere kringen rond de ogen is het hydrateren en verzorgen van de tere huid rond de ogen. Denk eraan dat de huid rond de ogen een stuk dunner is dan op de rest van jouw gezicht, dat is ook de reden dat rimpeltjes daar sneller ontstaan. Het is dan ook belangrijk om de huid rond om de ogen zo goed mogelijk te ontzien, gebruik make-up die speciaal bedoelt is voor de ogen, verwijder deze met een speciale, milde reiniger en gebruik zo min mogelijk waterproofproducten.

Gebruik een verzorgende, hydraterende oogcreme, vanaf het moment dat je oogmake-up gaat gebruiken, ook al ben je nog heel jong. Als je jong bent voldoet een lichte, hydraterende oogcreme al prima (van vrijwel ieder merk in drogister, ben je wat ouder (zeg 30+) dan kun je een oogcreme gaan gebruiken die een anti-ageing werking heeft. Een anti-rimpel oogcreme is echt pas nodig als je flink ouder wordt, zo ongeveer vanaf 55 jaar (al is dat per persoon verschillend). Ik heb zelf gemerkt dat een speciaal oogserum ook echt wel prettig is bij hardnekkige donkere kringen, als de dunne huid echt voldoende gehydrateerd is, dan scheelt dat bij mij enorm, mijn redder in nood is het Super aqua eye serum van Guerlain!

Corrigeer de donkere kleur & camoufleer de kringen
Als je de huid onder de ogen goed hebt verzorgd wordt het tijd om de donkere kringen te camoufleren. Zijn de kringen extreem donker, grijzig of blauw, dan kun je het beste de kleur eerst corrigeren met een corrector. Een corrector is op zich vergelijkbaar met een concealer, maar de kleuren zijn anders, ze hebben geen huidskleur maar meestal een oranje of roze tint. Die tinten heffen nl. de donkere, blauwe of grijze kleuren onder de ogen op, waardoor de ergste verkleuring weg zal zijn. Het is wel nodig om hierna nog een “normale” concealer te gebruiken, het effect met alleen een corrector kan wat vreemd ogen.

Kies als je een concealer zoekt voor onder het oog liefst voor een cremige, misschien zelfs, vloeibare versie, die combineert het beste met de tere huid rondom de ogen. Een vloeibare concealer is prettiger te verdelen, zachter voor het oog en blijft vaak ook veel beter zitten. Nog beter is het om te kiezen voor een speciaal product voor rond te ogen, meestal kun je die herkennen als er iets op staat in de trant van “dark circle corrector”.